Galántai Júlia és Szabó Martina Katalin előadásai a XXVI. MANYE Kongresszuson

A Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete (MANYE) a Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskolája (PTE NYDI) és Doktorandusz Önkormányzata (PTE DOK) 2017. augusztus 30. és szeptember 1. között rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (Pécs, Ifjúság útja 6.) a XXVI. Magyar Alkalmazott Nyelvészeti Kongresszust, amelynek központi témája az „Aszimmetrikus kommunikáció – Aszimmetrikus viszonyok”.

Galántai Júlia és Szabó Martina Katalin kollégáink a kutatócsoportunkban jelenleg is folyó korpuszépítési munkálatokról számolnak majd be a konferencia 3. napján, pénteken, 9 órától az „Antropológiai nyelvészeti kutatások” szekcióban. Az előadásuk címe: Egy magyar nyelvű spontán beszélt nyelvi korpusz (HuTongue) létrehozásának tapasztalatai.

Szabó Martina Katalin a MANYE idei kongresszusán még két másik kutatásának eredményeit is bemutatja. Az egyiket ugyancsak pénteken, 11.15-kor a „Neuro- és pszicholingvisztika” szekcióban. Társszerzős előadásának címe: A negatív emotív elemek szóasszociációs adatbázisa. Másik, egyszerzős előadását a konferencia 1. napján, szerdán, 19.15-kor a „Pragmatika és a társadalmi nemekkel foglalkozó kutatások II.” szekcióban tartja meg Az értékvesztés és az értékváltásjelenségeinek vizsgálata a pszichológiai, valamint a szemantikai motiváció szempontjából címmel.

Az előadások helyszínéről és időpontjairól további információt kaphatnak a kongresszus programfüzetében: http://manye.hu/sites/default/files/MANYE%20XXVI---PROGRAMF%C3%9CZET%20v%C3%A9gleges.pdf.

Az előadások absztraktjai az alábbi linken érhetők el: http://manye.hu/sites/default/files/MANYE_Absztraktk%C3%B6tet_0808.pdf

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!