A kutatócsoportról

Kapcsolatháló- és Oktatáskutató Központ (angolul: Research Center for Educational and Network Studies, RECENS) 2010 januárjában alakult meg dr. Takács Károly kezdeményezésére a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének kutatóközpontjaként, és jelenleg az MTA TK keretein belül működik. A Kutatóközpont célja, hogy a következő években a társadalmi kapcsolatháló-elemzés egyik kiemelkedő magyarországi műhelyévé váljon, amely szerves része a hazai és a nemzetközi tudományos életnek.

A csoport történetének és tevékenységeinek leírása itt található

 

 

Takács Károly a kutatócsoport alapítója és jelenlegi vezető kutatója. További információ található róla a kutatók menüpontban.

 

 

 

 

A kutató csapat 2012-ben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a kutató csapat jelenleg (2016-ban):

A kutatócsoportot a  vezetői, szenior és állandó kutatók, valamint gyakornokok alkotják, róluk a kutatók menüpont alatt további információk érhetők el.
Részletek...

 

Takács Károly elnyerte az MTA Lendület Fiatal Kutatói Programjának ösztöndíját.

A nyertesekről és a Programról bővebben itt olvashatnak.

 

Kutatási területek: társadalmi kapcsolatháló, negatív kötések, státuszverseny, strukturális egyensúly, kooperáció, iskolai teljesítmény, társas nyomás, roma integráció, történeti hálózatok, politikai rendszerek kapcsolathálózatai


Methods: hálózat panelvizsgálata, ágens alapú modellezés, laboratóriumi kísérletek