Vendégkutatók

Köszönhetően kutatói együttműködéseinknek, büszkék vagyunk arra, hogy egy széles és aktív nemzetközi együttműködési hálózatot alakítottunk ki az évek során. Az elmúlt években számos előkelő külföldi tudós kutatott nálunk. Az első évben, láttuk vendégül Flaminio Squazzoni-t (Bresciai Egyetem, az Európai Szociális Szimulációs Társaság elnöke) és Christina Prell-t (Marylandi Egyetem), illetve saját finanstzírozással más külföldi kutatókat (Jan Kratzer, a Berlini Műszaki Egyetem; Marcel van Assen, Tilburgi Egyetem; Elias Carroni, Namur Egyetem, André Grow, a Groningeni Egyetemen, és Nyikita Krugljakov, Maastrichti Egyetemről). A második évben Ilaria Bertazzi (Torinói Egyetem), Adam Tatarynowicz (Tilburg Egyetem), és Nikita Krugljakov (Maastrichti Egyetem) látogatott meg minket saját finanszírozásban. Meghívtuk Christoph Stadtfeld-t (Luganoi egyetem, Groningeni Egyetem), Vörös Andrást (University of Oxford, MTA TK "Lendület" Legutóbbi), és Boda Zsófit (University of Oxford, MTA TK "Lendület" Legutóbbi) az MTA TK Mobilitási Alap támogatásával. Ratkai Melinda (University of Huelva, University of Malaga) volt kétszer is aktív részese a kutatócsoportunknak köszönhetően különböző alapok támogatásának. Végül, de nem utolsósorban Elena Vallino, a Torinoi Egyetem, Collegio Carlo Alberto fiatal kutatóját fogadtuk vendégkutatóként, aki itt léte alatt Simone Righivel és Takács Károllyal dolgozik a peer review modellünk továbbfejlesztésén, amiből nemzetközi publikációt tervezünk és október 18-án a szeminárium-sorozatunk keretében nyilvános előadást tart.

Jelenlegi vendégkutató:

Elena Vallino

University of Torino, Collegio Carlo Alberto, Olaszország
 

Elena a PEERE COST együttműködés STSM (Short Term Scientific Mission) keretében kutathat nálunk.

 

Korábbi vendégkutatók:

Ratkai Melinda 

University of Huelva, Spanyolország
Universidad de Málaga, Spanyolország

Melinda az Erasmus Plus program segítségével kutathat nálunk.

(linkdin honlap)

Christoph Stadtfeld

University of Groningen, Hollandia
University of Lugano, Svájc
Universidad de Málaga

(saját honlap)

André Grow – 2011. november 14.  19th December 2011

André Grow ,PhD hallgató, Interuniversity Center for Social Science Theory and Methodology (ICS), Department of Sociology, University of Groningen, Hollandia

(saját honlap)

A TÁMOP-4.2.1.B-09/1/KMR-2010-0005 program keretében, melyet az the Európai Unió fianszírozott, társfinanszírozásban az Európai Szociális Alappal.

Nikita Krugljakov  2013. január

Maastrict University

 

Elias Carroni – 2013. február

University of Namur

 

Jan Kratzer 2013. március - 2013. szeptember

TU Berlin