RECENS gyakornoki kiírás, 2017 ősz

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjában működő MTA TK „Lendület” Research Center for Educational and Network Studies (RECENS) gyakornoki programot hirdet.

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK (letölthető PDF)

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 17. (vasárnap)

Tovább

Pályázati felhívás: tudományos segédmunkatárs, EVILTONGUE 2017

A pályázat beérkezésének határideje: 2017. szeptember 30.

Letölthető PDF (full text) ide kattintva érhető el!

Tovább

Legfrissebb hírek

Két ÚNKP nyertes a kutatócsoportunkban

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj pályázatán kutatócsoportunk két tagja, Boros István és Habsz Lilla is sikerrel pályázott. Nyertes pályaműveik címe:

- Boros István: Szöveg alapú kapcsolatháló-elemzés a társadalomtudományokban

- Habsz Lilla: Az "acting white" vizsgálata magyarországi általános iskolákban

Galántai Júlia és Szabó Martina Katalin előadásai a XXVI. MANYE Kongresszuson

A Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok Egyesülete (MANYE) a Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskolája (PTE NYDI) és Doktorandusz Önkormányzata (PTE DOK) 2017. augusztus 30. és szeptember 1. között rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (Pécs, Ifjúság útja 6.) a XXVI. Magyar Alkalmazott Nyelvészeti Kongresszust, amelynek központi témája az „Aszimmetrikus kommunikáció – Aszimmetrikus viszonyok”.

Bolyai ösztöndíjas a RECENS Kutatócsoportban

Bolyai ösztöndíjas a RECENS Kutatócsoportban

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma kutatócsoportunk tagjának, Keller Tamásnak a pályázatát sikeresnek bírálta, így ezúton is gratulálunk és köszöntjük őt a Bolyai ösztöndíjasok között.

Az ösztöndíj odaítélését tanúsító oklevél átadására 2017. július 5-én került sor ünnepélyes keretek között az MTA Székház Dísztermében.

2nd Networks, Complexity, and Economic Development workshop, 2017. június 8-9.

Az MTA KRTK KTI Hálózatok Gazdaságtana Kutatócsoport  és a  BCE Munkagazdaságtan Központ meghív minden érdeklődőt a "2nd Networks, Complexity, and Economic Development" nemzetközi workshopra, melyre 2017. június 8-9-án kerül sor az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Tóth Kálmán u. 4).

A workshop részletes programja a http://econ.core.hu/networks_complexity_development_program.html honlapon található.

Új tanulmányok és publikációk

Kubik Bálint cikke a Napvilág Kiadó és az MTA TK PTI közös kiadású könyvében

Kubik Bálint cikke a Napvilág Kiadó és az MTA TK PTI közös kiadású könyvében

A Napvilág Kiadó és az MTA TK Politikatudományi Intézet közös kiadású könyve Trendek a magyar politikában - 2 címmel jelenik meg a napokban. A kötetben munkatársunk Kubik Bálint György is publikál. Sebők Miklóssal és Molnár Csabával közös munkájának címe "A törvények formális minősége - egy empirikus vázlat". Ezúton is gratulálunk a szerző(k)nek!