Emlékkonferencia

November 16-án a Corvinus Egyetem berkein belül „Családformálódás, társadalomszerkezet és devianciák Magyarországon” címmel megrendezésre került Andorka Rudolf halálának huszadik évfordulója alkalmából tartott emlékkonferencia.

Négy szekciót különítettek el a szervezők. A délelőtt folyamán egészen a 18-19. századi történelmi időszakhoz visszanyúlva hallgathatták az érdeklődők az iskolai mobilitás és a termékenységi átmenet kapcsán megállapított gondolatokat. Majd a demográfiai jellemzők, egyenlőtlenségi kérdések, kapcsolathálózati megközelítések az iskolai terepen, gyermekek és serdülőkorúak társadalmi, gazdasági helyzete került előtérbe.

Délután a családformálódásról, a trendekről, a gyermektelenség mintázatairól volt szó, majd a deviáns viselkedési formák, az alkohol és a drogfogyasztás mintái kerültek előtérbe.

Kutatócsoportunk tagjai is képviseltették magukat a rendezvényen. Keller Tamás, Takács Károly és Felix Elwert megállapításai kerültek bemutatásra a „De igen, képes vagy rá! Hálózatalapú információs terepkísérlet a gimnáziumba történő jelentkezés támogatása érdekében” című előadás során. Majd a kutatócsoportból az előadások során Radó Márta és Kisfalusi Dorottya, „Egymástól elszakadva? Serdülőkori előítéletek kutatása” című prezentációja zárta.