Hírek

Bolyai ösztöndíjas a RECENS Kutatócsoportban

Bolyai ösztöndíjas a RECENS Kutatócsoportban

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma kutatócsoportunk tagjának, Keller Tamásnak a pályázatát sikeresnek bírálta, így ezúton is gratulálunk és köszöntjük őt a Bolyai ösztöndíjasok között.

Az ösztöndíj odaítélését tanúsító oklevél átadására 2017. július 5-én került sor ünnepélyes keretek között az MTA Székház Dísztermében.

2nd Networks, Complexity, and Economic Development workshop, 2017. június 8-9.

Az MTA KRTK KTI Hálózatok Gazdaságtana Kutatócsoport  és a  BCE Munkagazdaságtan Központ meghív minden érdeklődőt a "2nd Networks, Complexity, and Economic Development" nemzetközi workshopra, melyre 2017. június 8-9-án kerül sor az MTA Humán Tudományok Kutatóházában (1097 Tóth Kálmán u. 4).

A workshop részletes programja a http://econ.core.hu/networks_complexity_development_program.html honlapon található.

Kubik Bálint cikke a Napvilág Kiadó és az MTA TK PTI közös kiadású könyvében

Kubik Bálint cikke a Napvilág Kiadó és az MTA TK PTI közös kiadású könyvében

A Napvilág Kiadó és az MTA TK Politikatudományi Intézet közös kiadású könyve Trendek a magyar politikában - 2 címmel jelenik meg a napokban. A kötetben munkatársunk Kubik Bálint György is publikál. Sebők Miklóssal és Molnár Csabával közös munkájának címe "A törvények formális minősége - egy empirikus vázlat". Ezúton is gratulálunk a szerző(k)nek!

 

Részt vettünk a Media Hungary konferencián, valamint a Mach Tech - Ipar Napjai kiállításon

Kutatócsoportunk több rangos rendezvényen is képviseltette magát május hónapban. Május 9-én Szvetelszky Zsuzsanna tartott előadást a Media Hungary 2017 konferencián "A pletyka iparosítása" címmel, míg május 11-én Bodor-Eranus Eliza és Pápay Boróka adtak elő "Szervezeti együttműködés és kommunikáció a kapcsolathálók tükrében" címmel a Hungexpon tartott Mach Tech - Ipar Napjai kiállításon az egyik kiállító meghívott szakértőiként.

"Ügynök a bárpultban" kiállítás megnyitó

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóiari Múzeum hamarosan kiállítást nyit "Ügynök a bárpultban - A vendéglátás és az állambiztonság kapcsolata a szocializmusban" címmel. A kiállítás több ponton alapoz munkatársunk, Havadi Gergő kutatásaira.

A kiállítás megnyitójára 2017. május 25-én, csütörtökön 18 órakor kerül sor a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (1036 Budapest, Korona tér 1.). A kiállítás 2017. október 1-ig tekinthető meg, keddtől-vasárnapig 10-18 óra között.